Den anställde kallade sig för "en professionell stalker".

12:54 , , 0 CommentsDet är lätt att få lite gåshud när man tänker på all den information Facebook samlar – speciellt om en av deras säkerhetsingenjörer råkar vara en stalker.
Det är NBC som rapporterar att sociala mediejätten sparkat en ingenjör som utnyttjat sin tillgång till information för att stalka kvinnor på nätet.Facebook har bekräftat uppgifterna och uppger att man undersöker fallet.
Historien uppdagades när Jackie Stokes, som själv jobbar med säkerhet, larmade i en tweet. Hon uppgav sig ha fått åtkomst till skärmdumpar från Tinder som visade att en man som jobbar på Facebook ”troligtvis använder sin åtkomst för att stalka kvinnor på nätet”.
I skärmdumparna skriver personen att dennes jobb innefattar mer än att vara en säkerhetsanalytiker, som att exempelvis lista ut vilka hackers är i sina riktiga liv. Personen kallade sig även för en professionell stalker.
"Jag måste erkänna att du är svår att hitta, lol", skrev personen till sin Tindermatch. Jackie Stokes uppger att hon är tacksam över att Facebook inledde en granskning. Alex Stamos, som ansvarar för säkerheten på plattformen, bekräftar att en undersökning inletts. 
”Det är viktigt att människors information är säker och privat när de använder Facebook”, säger Alex Stamos.
Han säger vidare att Facebook därför har strikta regler och kontroller som gör att anställda inte kommer över mer information än de behöver för att göra sina jobb.